Известие

Collapse
No announcement yet.

Колата гасне

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Колата гасне

Здравейте колеги!Чипосаха ми колато обаче почна да гасне при 3000 оборота и върнах стария софт.Мина известно време и колата почна да гасне при 3000 оборота и с нормарлния софт.Вече една седмица е в сервиз какво ли не правят почти висичко сминиха но проблема продължава.Някой да има някакви идеи?
    Дюзите също са свалени и проверени.
    Алфа 166 2.4 JTD

Първоначално публикувано от Росен Желев Покажи съобщение
    Здравейте колеги!Чипосаха ми колато обаче почна да гасне при 3000 оборота и върнах стария софт.Мина известно време и колата почна да гасне при 3000 оборота и с нормарлния софт.Вече една седмица е в сервиз какво ли не правят почти висичко сминиха но проблема продължава.Някой да има някакви идеи?
    Дюзите също са свалени и проверени.
    Някой датчик ?
    Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99
    Alfa Romeo 166 2.4 JTDm '05

Comment

Датчиците са сменени.
      Алфа 166 2.4 JTD

Comment

Най вероятно е помпа високо налягане-има доста изписано за този проблем.

Comment

1.Сензор за налягане на турбината
          2. Датчик на горивната рейка
          3. Датчик на помпата за високо налягане

Comment

Според мен питай човека който ти е сменял софтуера.Много е на ти с тия неща.И ако не си в правилния сервиз също ще те опъти.При мен така стана.Чипная изгасна,върна стария софтуер и на тръгване ми каза къде може да е проблема.Рейка или клапан високо налягане.Прав излезе-клапана.Прати ме в един сервиз във Варна и пак прав излезе-сервиза е супер.Даже Иво не каза ще го сменяме а си игра да го чисти и уви спестих 580 лева.Сервиза е БулАвто срещу Метро.
            Alfa Romeo 166 2,4 JTD 136к-с 1999г. сближена с едно дърво-разпродава се!!!
            Alfa Romeo 166 2,4 JTD 136к-с 2000г.

Comment

Колега имах сащия проблем гаснеше ми точно на 3 200 оборота излезе грешка в компютъра ако можеш я закарай до някой добър елконаджия.
              sigpic
              166 JTD - Ex.
              164 Super T.S.
              145 T.S.

Comment

Това пък съвсем ме доказва да не се чипосвам колата и да карам по универсалня принципа : докато работи добре, НЕ барай !!
                ... със този чип тунинг, само работи и разходи да ти се отвори... а пък има вече достатъчно
                Alfa 166 2.4JTD 136hp + ксенон 4300к + добавен Cruise Control + нов държач за дясно задно стъкло + ново Турбо (оригиналното така че никъв ремап мимап) + интеркулер "тунинг" от Румен + ремонтирана ГНП + още много идей за подобрение

Comment

Само компа не е прверен сега ще проверим и него.
                  Алфа 166 2.4 JTD

Comment

Първоначално публикувано от Christweil Покажи съобщение
                    Това пък съвсем ме доказва да не се чипосвам колата и да карам по универсалня принципа : докато работи добре, НЕ барай !!
                    ... със този чип тунинг, само работи и разходи да ти се отвори... а пък има вече достатъчно
                    Не говори глупости, чип тунинга няма нищо общо с това. Това е масов проблем при тоя двигател и го знам на коли без чип.

Comment

Първоначално публикувано от Connor Покажи съобщение
                      Не говори глупости, чип тунинга няма нищо общо с това. Това е масов проблем при тоя двигател и го знам на коли без чип.
                      Тук съм съгласен Братовчед ми имаше подобен проблем на неговата 156 2.4 JTD сток и се оказа някакъв датчик на коляновия вал
                      Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99
                      Alfa Romeo 166 2.4 JTDm '05

Comment

Колеги не ми тръгва колата много ми е мъчно гасне на 3000 оборота Много си я обичам и ако можете ми помогнети с идие.Какво да ви кажа плаче ми сее вече.Аз не разбирам много .....
                        Last edited by Росен Желев; d.m.y г., 01:06.
                        Алфа 166 2.4 JTD

Comment

И аз също си мисля че чипа няма нищо общо, просто някакво съвпадение е това...А защо гасне може би точно този датчик на коляновия вал, ама отдалече проблем не се решава...
                          156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от Росен Желев Покажи съобщение
                            ...Вече една седмица е в сервиз какво ли не правят почти висичко сминиха но проблема продължава.Някой да има някакви идеи?
                            ...
                            Смени сервиза.
                            Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                            Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Аз бях с проблемен датчик на колянов вал и трябва да ви кажа че колата си вървеше до 5000 оборота но стигнеше ли 82 градуса гаснеше... Колега предлагам ти да си оставиш колата да работи на място и ако угасне самичка като сочи стрелката 90 градуса най вероятно е от този датчик.

А пък най добре да ти я закачат на компютър някъде... или се обади на Бобо
                              Alfa Romeo 166 2.4jtd 136hp 2000г. - ex
                              Opel Signum 1.9 CDTI 150hp 2006г.

Comment

Working...
                              X